Sunday, February 12, 2012

Samba School Imperio da Tijuca



Duminica am plecat foarte hotarata spre Ipanema, plaja cea mai frumoasa din Rio si am reusit sa ajung in Leblon, plaja urmatoare Ipanemei, e greu sa te orientezi cand nu stii zona si nu sunt anuntate statiile in autobuz. Am  vazut totusi ca in Leblon orhideele cresc in copaci:).

Orchids growing in trees:) in Leblon!


Copacabana nu mai e ce-a fost, Ipanema is the new Copacabana:) iar Leblon e plaja "intelectuala" intre plajele din Rio:). Deci am ajuns in Leblon, era final de linie, am luat-o incet, incet spre Ipanema si m-am oprit intr-un loc in apropierea unei scene unde se canta muzica braziliana, bossa nova. Se simte foarte tare atmosfera de Carnaval, e plin orasul de astfel de scene, vazusem una si in centru cand am trecut cu autobuzul, erau mii de oameni care fie erau acolo si dansau deja fie se indreptau hotarati, veseli si foarte zgomotosi, erau pline autobuzele de grupuri vesele si deloc timide in a face galagie:)!



 Plaja e foarte draguta, am intrat un pic si in apa, valurile erau gigantice, m-au purtat si pe mine repede in larg si m-am grabit sa ma intorc, bine am facut, valurile deveneau din ce in ce mai mari si pana am ajuns la mal m-a si trantit unul de m-am julit putin si inca imi tiuie urechile. Mi-am revenit repede, era o atmosfera foarte draguta cu muzica si lume vesela, eu imi luasem de acasa o Dilema Veche si eram clar intelectuala:), chiar daca nu pe plaja din Leblon.




Uni se aventurasera si mai tare in larg si nu ma reuseau sa se intorca la mal, i-a recuperat un elicopter si o salupa, a fost intens momentul, m-am bucurat totusi ca actioneaza super rapid in astfel de situatii!

Pe la 6 incepuse sa se adune din ce in ce mai multe lume langa scena si destul de multi dansau si pe plaja. 





La intoarcere, in Tijuca, foarte aproape de strada mea, am gasit scoala de samba care castigase anul trecut trofeul carnavalului, era inchisa o banda pe sens pentru a-i lasa sa se desfasoare.


Orchestra, The Band, Bateria!
Erau peste 2000 de oameni in Imperio da Tijuca, numai bine cand am ajuns eu incepusera, formatia era deschisa de un baiat si o fata care dansau frumos si purtau steagul cu insemnele scolii; urmau apoi fetele care dansau si dupa fetele care dansau urmau fetele sexi care dansau, cele pe care le vedem la televizor, cu picioare lungi, pielea ciocolatie si miscari ametitoare:)). Urma orchestra cu diferite instrumente, tobe mari si mici si mijlocii:). tamburine si tot felul de alte instrumente zornaitoare super simpatice.  In urma erau tot un fel de dansatori dar cred ca erau mai nouti si venea si un grup de copii care dansau de mama focului. Nu erau imbracati cum vor fi la carnaval, toti aveau un fel de uniforme de repetitii. La finalul grupului erau din nou o fata si un baiat imbracati foarte frumos care dansau cu steagul scolii si un camion cu boxele si cu persoanele care cantau din voce. Inaintau incet, se opreau din cand in cand dar continuau sa cante, sa danseze, sa se bucure si sa ne bucure pe cei de pe margine:)!




The youngest to the oldest, everybody was enjoying the music!
 A inceput sa ploua la un moment dat insa nu s-a miscat nimeni, spectatorii au ramas pe loc iar Imperio Da Tijuca au continuat spectacolul. Ploua intens si am avut un moment filozofic:)), ma gandeam ca este un carnaval al frumusetii, insa nu frumusetea "90-60-90" ci frumusetea bucuriei pe care acesti oameni o traiesc, ei cred in magia carnavalului si se vede pe chipurile lor! Nu conteaza ca sunt tineri sau batrani, inalti sau scunzi, albi sau negri sau mulatri, cu parul lung sau scurt sau cret sau drept, nu conta cu ce erau imbracati, toti sunt luminati pur si simplu de bucuria de a face parte din aceasta sarbatoare, asta ii facea cu adevarat frumosi:)! A fost o ploaie tare frumoasa:)! Din pacate insa pozele facute cu ploaie nu au iesit foarte bine deci nu se vad toate "diviziile" scolii de samba, apucasem sa fac poze numai la orchestra.


 M-am bucurat ca am reusit sa-i vad, la Carnaval cu nebunia de pe lume nu stiu daca o sa reusesc sa vad totul asa de aproape, cu siguranta am sa incerc si am sa fac poze si filmulete mai bune, scot aparatul, nu mai fac cu telefonu, Carnavalul chiar e o ocazie speciala, m-am covins deja de asta!
Am aflat ca pentru a vedea parada trebuie sa fi cumparat bilet, acum e prea tarziu, preturile sunt exagerat de mari, am sa stiu pentru la anul!







1 comment: