Friday, February 3, 2012

Papaya

Azi dimineata am mancat papaya, nu stiam la ce sa ma astept insa a fost  bun, interesant gustul si am auzit ca e un fruct foarte bune pentru sanatate:)!

Ieri si azi s-au intamplat destul de multe si de bine cred avand in vedere situatia. Ieri a venit profa si m-a sunat sa iesim sa mancam ceva ceea ce am si facut. Intamplator sau nu, stau pe aceiasi strada cu profa, o strada foarte frumoasa de altfel. Am fost in cartier si am mancat ceva bun, incep sa-mi dau seama cum e bucataria braziliana, e cel putin interesanta!

Ma bucur mult ca a venit profa, aveam multe intrebari si putine raspunsuri. Alex oricat de dragut si gata sa ma ajute e nu stia nici el ce si cum sa facem si eu ma simteam foarte neputiincioasa ca nu stiam ce sa fac.

Sunt multe documente de facut si se inlatuie unele dupa altele, chiar numai sa deschizi un cont la banca e o intreaga aventura. Fara cont la banca nu imi dau banii. Orice chestie oficiala este extrem de complicata dar se pare ca e complicata si pentru brazilieni, de aceea ei au inventat niste smecherii si ele tin loc de documente iar intre timp le fac si pe cele oficiale care dureaza enorm. Asta am realizat azi cand am stat cu profa toata ziua prin universitate incercand sa urmam drumul hartiilor.

Acum trebuie sa ma concentrez pe contul in banca care necesita carte de identitate pentru straini care dureaza cel putin o luna. Insa se pare ca pot mentiona o sucursala de banca si pot primi bursa acolo, adica o trimit ei la sucursala si apoi eu cu pasaportul pot retrage banii, ceea ce ar fi excelent. As avea apoi timp sa alerg dupa cartea asta de identitate. Intre timp trebuie sa ma ocup si de echivalarea diplomelor, si aici exista o smecherie, adica se poate face un proces mai mic, informal, sa tina loc de cel oficial care va dura cateva luni.

Mi-a placut foarte mult si azi la Universitate, oameni foarte dragut si amabili si profa le zice la toti cum am castigat eu o bursa pe 5 ani si fac toti ochii mari si apoi cand aud ca sunt studenta lui Sean Dineen (profu din Irlanda) fac ochii si mai mari. Omul asta continua sa ma ajute si de la distanta. Am vazut ca i-a scris si profei, nu numai mie, mi-a spus sa ii scriu mereu si sa nu ma las impresionata de hartiile brazilienilor. Daca sunt putin descurajata sa-i scriu lui ca ma incurajeaza el. Sa vad azi ca i-a scris si profei sa aiba grija de mine m-a impresionat si mai tare. Sean imi zisese ca Rio e orasul lui preferat dar am aflat abia azi ca el de fapt vine 2-3 luni pe an cel putin, ceea ce ar fi super, in Irlanda nu ne-am mai fi intalnit dar acum o sa ne vedem aici:), ceea ce ma bucura foarte tare. Am inteles ca Rio e un loc unde se aduna  periodic toti profii mari si tari din grupul asta de cercetare din care acum fac si eu parte si care are profi in America, Irlanda, Brazilia, Japonia si cine stie pe unde si nu stiu eu inca.

M-am bucurat sa descopar si ca profa e foarte draguta, are un fel special de a vorbi in engleza dar dupa ce te obisnuiesti e chiar simpatica si are mereu povesti super amuzante de zis, mai ales cu profi seriosi pe care i-am cunoscut cu diverse ocazii matematice. Imi povesteste si despre toate fructele si legumele exotice de pe aici si mi-a mai spus ce sa mai fac, ce chestii interesante se intampla prin oras in week-end. In plus mi-a aratat stadionul Maracana, cel mai mare din lume, unde se va intamplat World Cup in 2014, e chiar la noi in cartier!

A fost o saptamana lunga si ma bucur ca vine week-endul, acum cred ca o sa pot sa ma bucur de tot ce se intampla aici dupa ce am vazut cum merg lucrurile si mai ales dupa ce am vazut ca si aici:) ca peste tot, sunt oameni draguti gata sa te ajute!


No comments:

Post a Comment