Sunday, February 5, 2012

Fruity Sunday


Azi a fost o zi foarte frumoasa care a inceput de dimineata cand am mers cu Taciana la HortiFruit, o piata de fructe de prin spatele blocului, unde gasesti bine-inteles pe langa fructe proaspete si legume, nelipsitele produse de patiserie si sucuri de fructe. Mi-am adus aminte ca ieri la Big Nectar am vazut suc de clorofila, facut din iarba:)), ar avea 104 vitamine si minerale, cred ca nu are un gust grozav dar sigur merita incercat.

Am vazut ca erau 4 tipuri de mango, cele normale pe care le stim noi si din care se face suc nu sunt chiar cele mai bune, am luat azi din cele mai bune si pot sa spun ca nu ma asteptam la un asemenea gust! Si bananele sunt de multe feluri, cele pe care le mancam noi in Europa sunt din cele mai "proaste" din punctul lor de vedere:)), le folosesc numai pentru dulciuri; dupa cum am spus dulciurile sunt la mare cautare, sa nu va imaginati ca toate braziliencele sunt Claudia Shiffer, dimpotriva, sunt "rotunde":)), insa isi poarta siluetele (in pantalonasii scurti-scurti) cu o mare naturalete ceea ce le face intr-adevar simpatice si atragatoare.

Printre altele am cumparat si maracuja (fructul pasiunii). Semintele sunt strivite cu blenderul si amestecate cu sucul de portocale, gustul este fantastic!

La micul dejun am aflat si ca in Amazon sunt delfini roz, care insa sunt pe cale de disparitie; locanicii au niste "legende/superstitii", cum ca acesti delfini noaptea sa transforma in barbati frumosi si seduc fetele (mitul zburatorului?); de aceea cand apare o fata cu bebe al carui tata e necunoscut, ei omoara un delfin din cauza acestei "legende/superstitii".

Poze nu am apucat sa fac la HortiFruti dar data viitoare cu siguranta voi poza fiecare fruct:). Am facut poze la o piata de fructe din Barra (se citeste Baha). Am ajuns acolo deoarece am plecat spre plaja cu masina si nu am gasit parcare la Copacabana/Ipanema, era plin de oameni, nu aveai loc sa arunci un ac, se simte deja carnavalul, lumea de pe lume, europeni albi:) si brazilieni bronzati, samba si costume interesante. Cum Rio de Janeiro are 70 de km de plaja, daca ai masina si nu gasesti loc de parcare poti sa mergi un pic spre vest si sa gasesti o plaja la fel de draguta, ceea ce am si facut si am ajuns in Barra. Pe drum am vazut si cea mai mare favela din America Latina, poate in alt post, dupa ce mai fac niste poze o sa scriu un pic si de favelas, au niste povesti cel putin interesante.

Un domn foarte dragut ne-a dat sa gustam din aproape toate fructele, am primit inclusiv servetel:), sa nu avem impresia ca suntem in junga!
A lovely gentleman gave us a taste of almost all the fruits, got including napkins:) for messy eaters!


Habar nu am cum se cheama jumatate din ele, dar am sa ma interesez:)!
Have no idea how they are named but will look into it:)!
Cele portocalii sunt maracuja, fructul pasiunii, iar cele verzi sunt guave, roz pe interior si super delicioase!
The orange ones are maracuja, the passion fruit and the green ones are guave, deliciously pink!

Nu am retinut cum se cheama, insa au niste samburi negri, "frumosi," si un gust dulce putin gumos.
Don't remember the name, but they have shiny black pretty seeds and sweet gummy taste.

Putina picanterie:)!
A little bit o spicy:)!


 Dupa ce am gustat tot felul de fructe am ajuns la o patiserie ambulanta unde am mancat un fel de branzoaica  umpluta cu o specie pe palmier care poate fi mancat. Am avut de ales intre branza, carne si palmier, normal ca am ales palmier, nu mananci in fiecare zi branzoiace cu palmier:)!  
Intr-o dubita alaturi era un baiat care strivea tulpini de trestie de zahar din care iesea o apa dulce, am baut aproape un pahar, o bomba calorica se pare, tine de foame:), eu nu am reusit sa beau tot, era prea dulce, insa e clar ca o branzoaica cu palmier si sucul din tresia de zahar tin de pranz!

Am ajuns si la plaja, nu aveai unde sa arunci un ac nici aici, in apa nu era multa lume, apa avea cam 18 grade din cauza unui curent arctic:), se pare ca acesti curenti apar migreaza vara spre Brazilia si apa e foarte rece, sau cel putin rece in contrast cu cele 40 de grade de afara.

Barra beach

Getting the color of the skin ready for the Carnival!

Lovely day for the beach indeed!


Eu am fost curajoasa si am intrat in apa desi mi-a luat mult pana sa ma obisnuiesc cu temperatura, dupa jumatate de ora in apa, chiar si acum, dupa 5 ore, inca nu imi e cald:)!


Water was pretty cold, 18 degrees due to an arctic current:)!

Few km of beach out of the 70 km of beach Rio has!

Time to go due to the strong sun, but will surely be back:)!


Nu am mai stat mult nici la plaja desi m-am dat cu crema, soarele era foarte puternic, mai pastrez si pentru alte zile:)! Concluzia este ca intr-adevar Rio este un oras fantastic si sunt multe locuri de descoperit, am vazut azi o parte din ele, m-a dus Taciana cu masina prin multe locuri in "recunoastere", intr-o zi sau doua cand nu mai e asa cald si aglomerat am sa ma aventurez si pe cei doi munti de unde se vede tot orasul:)!


 

No comments:

Post a Comment