Friday, February 10, 2012

Noi descoperiri fructifere

Aseara am iesit la barul de la colt, Big Nectar, pentru sucul zilnic de mango:) si l-am completat cu pasteis con palmito (branzioaca cu palmier). Era un meci la TV, am stat si eu un pic sa vad care e atmosfera, se adunase ceva lume, habar nu am cine erau echipele care jucau insa am inteles destul de repede cu cine "tinem":) si cand trebuie sa "ne" bucuram.

Mi-am mai luat si un suc de papaya insa nu am fost atenta la ce m-a intrebat tipa foarte draguta care ma cunoaste deja si se pare ca am comandat papaya cu lapte pentru ca asta am primit, a fost un pic ciudat la gust dar cu siguranta a prins bine inainte de somnic:).



Am descoperit ca aici ouale de prepelita sunt mai ieftine decat cele normale; am cautat putin pe net, stiam deja ca sunt bune dar nu ca oul de prepelita are ZERO:) contraindicatii si ajuta de la firul de par pana unghia de la picior, inclusiv regleaza tot ce e dereglat in sistemele digestiv, cardiovascular etc. Asadar in fiecare dimineata manac si oua de prepelita, deocamdata fierte, scrie "la reteta" ca sunt mai bune crude dar deocamdata nu am curaj, cred ca sunt bune oricum:).

Am mai facut o descoperire, fructul acai, se pare ca e fructul unui palmier si are puternice proprietati antioxidante si energizante; este un fruct minune, la Big Nectar au o pagina in meniu dedicata acestui fruct, il poti consuma cu miere, cu banane, amestecat cu un alt energizant si cu alte ingrediente=cuvinte pe care nu le cunosc inca:).



Azi dupa ce am umblat o zi intreaga prin soare  si caldura 40 de grade la umbra eram si insetata si epuizata si am zis sa incerc si eu, dupa ce am vazut ca multa lume este amatoare. Mare inspiratie, am primit un pahar maaare de acai amastecat cu gheata fina de parea aproape inghetata si cu miere! Delicios! Mai era un domn acolo, se pare ca mai insetat si lipsit de energie ca mine, el isi luase un castron cu varf, care arata cam ca in poza! Se pare ca trebuie sa trec pe castron si eu, arata mai energizant decat un simplu pahar cum luasem eu:), trec la profesionisti:)!




Am umblat cu folos azi, am gasit la universitate o persoana care stia mai multe decat persoanele precedente chestionate. Eu trebuie sa-mi echivalez diplomele de licenta, master si doctorat si parea ca trebuie sa le trimit in Romania, respectiv Irlanda la consulatele Braziliei sa-mi puna stampile pe ele. Nu vor traduceri, nu vor legalizate, in romana sunt foarte bune insa vor stampile multe multe, asta este singura conditie pentru a fi adaugate la dosar! Am aflat azi insa ca e suficient sa am stampila de la ambasadele Romaniei, respectiv Irlandei din Rio, ceea ce este fantastic, dureaza si mai putin si costa cu siguranta mai putin, nu mai trebuie sa platesc poste rapide dus intors carte Irlanda si Romania! A meritat muritul de cald azi sa aflu aceste informatii. Acum insa trebuie sa strang alte mii de documente, insa nu ma plang, sunt bucuroasa de descoperirea facuta:)!

Pe seara am mancat cu Taciana orez cu un sos foarte bun cu creveti (shrimps in engleza, sper ca am tradus bine) si am baut suc de guarana, niste seminte care se gasesc numai in Brazilia si din care se face o bautura foarte gusoasa, chiar mi-a placut. Am gasit si o poza cu aceasta planta, pentru "educatia mea fructifera" si pentru cine mai  e curios:)! Interesante seminte:).




Maine vreau sa merg la ambasada Romaniei sa vad care e treaba cu stampilele, se pare ca ambasada este foooarte bine localizata, chiar pe aceiasi strada cu tramvaiul care urca la statuia lui Isus de pe munte, statuie pozitionata astfel incat sa fie vazuta din orice punct din Rio pentru a da impresia ca protejeaza. Poate trag o fuga pe munte daca tot ajung acolo:) si daca nu maine, de ajuns sigur ajung, cred ca e priveliste fantastica:)!


2 comments:

  1. Baravo Cristina,

    Jurnalul tau este foarte frumos, imi este greu sa gasesc cuvintele potrivite, pot spune simplu super dar parca suna prea superficial in romaneste!
    Ma bucur mult pentru tine si ma bucur ca imparti cu noi aceste experiente ale tale, asa avem si noi sansa sa ne consolidam educatiea fructifera.

    Cred ca ar trebui sa lasi joaca si s ate apuci sa lucrezi in paralel si la un jurmal serios de calatorie, eventual de publicat undeva pe articole sau, de ce nu, sa fie chiar o carte!

    Sunt sigur ca o sa ai ce scrie si ar fi pacat sa nu o faci daca tot ai dovedit ca ai si talent!

    Numai bine,
    Nicu

    ReplyDelete
  2. Multumesc mult Nicu, ma bucur ca si tie iti place ce scriu, dupa cum am mai spus nu stiu daca am talent ci doar incerc sa ma bucur de tot ce inseamna experienta aici! Nu e usor sa fii singur departe de casa insa incerc si eu sa vad mereu partea frumoasa, din fericire, pana acum, am gasit cel putin cate o parte frumoasa sau cel putin interesanta in fiecare zi:)!

    Acum sunt la inceput si inca descopar totul si in plus am un pic de timp liber pana o sa incep serios treaba la Universitate in martie. Incerc sa vad cat mai multe, daca nu ar fi asa de cald in fiecare zi as umbla toata ziua. Da lasa ca vine ea iarna cu cele 20 de grade:) numai bune de umblat pe afara!

    ReplyDelete