Thursday, March 1, 2012

La Multi Ani Rio de Janeiro!


De Martisor, La Multi Ani tuturor,  va trimit un martisor virtual cu lalele:), astept sa-mi trimiteti si mie unul pe 1 septembrie cand vine primavara si in Brazilia:)!

Desi nu avem martisoare avem totusi o sarbatoare importanta, azi, Rio de Janeiro implineste 447 de ani! Destul de multi, nu-i asa? Nu e agitatie la fel de mare ca in timpul Carnavalulului dar se pare ca sunt cateva evenimente, concerte etc.

Am cateva poze de la inceputul carnavalului cu Taciana care facuse Caipirinha intr-o seara pentru a-i primi cum se cuvinte pe oaspeti, Didina, Jean Francois si Lou. A fost o seara tare draguta, eu dupa doua pahare de Caipirinha eram foarte veselica si am creat atmosfera:), poze cu atmosfera nu am pentru ca eram ocupata cu "facutul" atmosferei:)! M-am gandit ca daca tot sarbatorim fie Martisorul, fie Rio:) sa vedem cum se face aceasta bautura foarte populara si bine-inteles delicioasa!

Partea cea mai importanta este cachaça:), alcool de 40 de grade obtinut din tresie de zahar. Fiecare nationalitate cu ce are:), dar rezultatul este acelasi, alcool. In Irlanda whiskey din cartofi, in Romania tuica de prune sau corcoduse:), in Japonia sake din orez, etc iar in Brazilia cachaça din trestie de zahar.

Getting ready for Caipirinha with the main ingredient: cachaça!

Very important is the lime, not lemon, write that down:), huge difference!

Crush the ice with an ice hammer:)!


Takes some time and effort for all the ice to be crushed but it's all worth!

Cut the limes, smash them a little and put them on the jug before adding the the smashed ice!

Taciana also added a little bit of water cause the alcohol is quite strong!

Time to serve the delicious drink!
After two of these happiness is not just a word:)) is a state of mind:)!


E foarte usor de facut, mie imi place mult  din cauze lime-ului, cred ca se zice lamaita in romana, ingredintele sunt dupa cum ati vazut cachaça care banuiesc ca are un gust normal de alcool, destul de multa lamaita, gheata sfaramata, putina apa sa nu se urce la cap asa repede si a pus si muuult zahar facut din trestie de zahar, nu imi imaginez ca exista ceva in care brazilienii sa nu puna acest zahar de care sunt foarte mandri:), se pare ca zaharul mai reduce taria alcoolului!

Nu am sa zic ca e foarte racoritoare bautura pentru ca in Romania e departe de a fi cald, dar poate tineti minte pentru serile calduroase de vara:)! 

O primavara frumoasa si plina de bucurie!




2 comments:

  1. http://str1.crestin-ortodox.ro/foto/689/68808_martisor-martisoare.jpg
    La multi ani, martisor!
    Te imbratisez!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru Martisor:), pun si eu unul pe blog pentru tine ca aici nu pot sa-l atasez:)!

      Delete